duminică, 13 mai 2012

Gulas de vita cu piure gratinat






Prima reteta de gulas, dintre cele incercate, care ma satisface la maxim. E absolut delicioasa!

Am avut 350gr carne de vita, pe care am prajit-o usor intr-o lingura si jumatate de ulei apoi am scos-o intr-un vas. In tigaia am adaugat 2 cepe tocate marunt si 2 catei de usturoi si am calit pana s-au facut stravezii. In acel moment am readus carnea in tigaie, am presarat o lingura de boia, o conserva de rosii in sos, maruntite, sare, piper si 300ml supa de vita (se poate completa pe parcurs, daca e nevoie). Intr-un mohar am pisat o lingurita de seminte de chimen si le-am amestecat apoi cu carnea si sosul.
Dupa ce a fiert o ora si jumatate, sub capac, am adaugat un ardei rosu taiat bucati mai marisoare si am mai lasat pe foc 40 de minute.

Pentru piure am curatat si taiat cuburi 500gr de cartofi, pe care i-am fiert in apa sarata 20 de minute. I-am scurs si i-am pasat cu 90ml lapte cald si 20gr unt, adaugand intre timp nucsoara, sare si piper. Cand a fost gata, am taiat o rosie cubulete si pe acestea le-am incorporat in piure.


Amestecul l-am adaugat intr-un vas de iena uns cu unt, am presarat pe deasupra telemea de vaca (cascaval nu mai aveam :( ) si l-am dat la cuptor pentru 30 de minute, la 180grade (cuptorul a fost preincalzit la aceeasi temperatura).

Am alaturat cate o portie din cele doua si tare bun a mai fost!





Un comentariu: